En fast bestanddel på ethvert julebord er naturligvis havregrynskuglerne, som samtidig er lette at lave. At lave denne juledelikatesse, er desuden en god mulighed for at inddrage børnene i juleforberedelserne. De fleste mindre børn vil synes det er sjovt at være med til at trille de små kugler, og selvfølgelig prøvesmage hen ad vejen.
Jeg har valgt en let og tilgængelig opskrift, som med små ændringer kan gøres mere voksenvenlige, eller bare få en lidt anden smag end den traditionelle havregrynskugle.
God fornøjelse!
Ingredienser
- 250 g finvalsede havregryn
- 150 g blødt smør
- 150 g sukker
- 40 g kakao
- 1 spsk rom- eller mandelessens
- 1/2 dl kaffefløde, kan udskiftes med sødmælk eller kold kaffe
Fremgangsmåde
- Bland alle ingredienserne sammen i en skål til en jævn masse.
- Form dejen til kugler og rul dem i havregryn (eller andet drys som kokos eller krymmel).
- Kuglerne lægges på en bageplade og stilles i køleskabet min. 2 timer før servering.
- Spis!
- Opbevar havregrynskuglerne i en lufttæt boks i køleskabet – de holder sig en god uge (så længe holder de sikkert ikke, men så kan du jo lave endnu en portion)
OBS: Kaffen kan udskiftes med fløde, og havregryn kan erstattes af kokos, kakao og smeltet chokolade. Vil man lave kuglerne mere voksenvenlige, så kan essensen udskiftes med ægte rom.