Havregrynskugler

En fast bestanddel på ethvert julebord er naturligvis havregrynskuglerne, som samtidig er lette at lave. At lave denne juledelikatesse, er desuden en god mulighed for at inddrage børnene i juleforberedelserne. De fleste mindre børn vil synes det er sjovt at være med til at trille de små kugler, og selvfølgelig prøvesmage hen ad vejen.

Jeg har valgt en let og tilgængelig opskrift, som med små ændringer kan gøres mere voksenvenlige, eller bare få en lidt anden smag end den traditionelle havregrynskugle.

God fornøjelse!

Ingredienser

  • 250 g finvalsede havregryn
  • 150 g blødt smør
  • 150 g sukker
  • 40 g kakao
  • 1 spsk rom- eller mandelessens
  • 1/2 dl kaffefløde, kan udskiftes med sødmælk eller kold kaffe

Fremgangsmåde

  • Bland alle ingredienserne sammen i en skål til en jævn masse.
  • Form dejen til kugler og rul dem i havregryn (eller andet drys som kokos eller krymmel).
  • Kuglerne lægges på en bageplade og stilles i køleskabet min. 2 timer før servering.
  • Spis!
  • Opbevar havregrynskuglerne i en lufttæt boks i køleskabet – de holder sig en god uge (så længe holder de sikkert ikke, men så kan du jo lave endnu en portion)

OBS: Kaffen kan udskiftes med fløde, og havregryn kan erstattes af kokos, kakao og smeltet chokolade. Vil man lave kuglerne mere voksenvenlige, så kan essensen udskiftes med ægte rom.

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

Hos Madfabrikken klarer vi mange forskellige cateringopgaver, firmaordninger, møder og events, skolemad, madpakker, pensionistmad, studentergilde og meget andet. 

Kontakt os

Fynsvej 60 B
5500 Middelfart
CVR: 38454471

31 20 23 55

info@mad-fabrikken.dk

Ansvarlighed

Vi gør flere ting for at mindske vores madspild. Bl.a. er vi med i REFOOD, hvor vores madaffald bliver afhentet og genanvendt andetsteds.

Madfabrikken er naturligvis også at finde i Too Good To Go appen, som er verdens største markedsplads for overskudsmad. 

Her kan du indimellem finde nogle rigtig gode priser på vores overskudsmad, og samtidigt er vi sammen med til at spare planeten for unødig affald. Det er da win-win for os alle!

Add to cart