Børn med i køkkenet

Mange forældre oplever at ungerne hen omkring klokken 17 løber ind i den såkaldte ulvetime, og derfor er mange måske ikke så vilde med at tage dem med i køkkenet når maden skal laves. Men ofte kan det faktisk sagtens lade sig gøre, hvis man lige forbereder sig både mentalt og fysisk til opgaven.

Mentalt skal man for eksempel flytte sig fra voksen, til børnetempo. At have sine børn med i køkkenet kræver tålmodighed, og ikke bare effektivitet. Det vil blandt andet også sige, at man nok ikke lige skal planlægge den store gourmetmiddag når poderne skal være med.

Fysisk forberedelse kan være at finde alle redskaber, og råvarer frem så de er lette at finde og komme til, både for dig og for de små.

Små børn har ofte meget lidt tålmodighed, så at have det hele klar når I starter er nok en god idé, så de kan komme i gang med madlavningen med det samme. De synes nemlig ofte at det med at røre i gryder og skåle, eller få lov til at skære de ventende gulerødder over, er ret sjovt.

De lidt større børn kan naturligvis få lidt andre opgaver der måske kræver lidt mere. Men vær forberedt på, at ikke alting er lavet på din måde når det er børnene som står for det. Skiverne er måske ikke så tynde som du gerne ville have dem, eller der flyder lidt mere mel på bordet end normalt osv. Men får børnene lov at lave tingene på deres måde efter de har set hvordan, så synes de fleste at det er sjovt at være med når mor eller far laver mad. Det er også sjovere at spise noget man selv har lavet, så måske det bliver lettere at få grøntsagerne spist når I kommer til at skulle spise maden.

Pas på med at rette for meget, hjælp og vis hellere tingene en gang til og fortæl dem at de gør det godt. Det skal jo være sjovt at være med, og ikke føles som en pligt.

Det er ikke nødvendigt at købe specielle redskaber til børnene, de kan sagtens bruge de samme som vi andre kan. Du kan dog overveje et par knive som ikke er så farlige til de mindre børn, så de også kan være med til at skære ting ud uden at det bliver alt for farligt.

Er børnene med i køkkenet, så overvej at lave en ovnret hvor alt det I skærer ud, skal i samme bradepande så ingen af de små skal stå ved varme kogeplader. Hvad menuen i sidste ende bliver, kan være meget op til både dit og børnenes humør og energiniveau. Men tænk over at retterne ikke skal tage timer at lave, for det gider de færreste børn.

Giv dine børn opgaver som kan lykkes uden det store ståhej, for at have succes når de hjælper til, gør at de har det sjovt og gerne vil være med en anden gang. Måske de næste gang kan få en opgave der kræver lidt mere, men overvej nøje hvornår det er til at gøre opgaverne sværere. Gør du det for tidligt vil de ofte værge sig mod at komme med igen.

Når det hele spiller, børnene får opgaver de lykkes med, og du får lidt ekstra kvalitetstid med dem, så er det faktisk en ren fornøjelse at være fælles om maden, også selvom retterne måske er lidt mere simple end når du laver maden selv.

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

Hos Madfabrikken klarer vi mange forskellige cateringopgaver, firmaordninger, møder og events, skolemad, madpakker, pensionistmad, studentergilde og meget andet. 

Kontakt os

Fynsvej 60 B
5500 Middelfart
CVR: 38454471

31 20 23 55

info@mad-fabrikken.dk

Ansvarlighed

Vi gør flere ting for at mindske vores madspild. Bl.a. er vi med i REFOOD, hvor vores madaffald bliver afhentet og genanvendt andetsteds.

Madfabrikken er naturligvis også at finde i Too Good To Go appen, som er verdens største markedsplads for overskudsmad. 

Her kan du indimellem finde nogle rigtig gode priser på vores overskudsmad, og samtidigt er vi sammen med til at spare planeten for unødig affald. Det er da win-win for os alle!

Add to cart