Jeg behøver vel ikke at spørge dig om du ønsker dine kartoffelbåde eller skiver sprøde, når du har bestemt dig til at det skal være tilbehør til aftensmaden. Hvis du kan svare ja til dette, så er en ganske almindelig gaffel din nye bedste ven i køkkenet.
Kartofler er en fantastisk grøntsag og bruges på rigtig mange måder, mosede, bagte, ristede, friturestegte og kogte. Men vælger du den ristede udgave, så skal den selvfølgelig være sprød og lækker. Det findes der et ganske simpelt lille trick til at hjælpe dig med, så du slipper for bløde kartoffelbåde/skiver.
Alt hvad du skal gøre, er at følge nedenstående lille opskrift på hvordan.
- Skræl dine kartofler som du plejer
- Skær kartoflerne ud i både eller skiver, alt efter hvad du ønsker at lave
- Tag en gaffel og rids både/skiver på alle sider
- Drys godt med salt på de ridsede kartofler
- Bag som du plejer i ovnen
Det er let at bruge dette lille trick og du vil sikkert hurtigt opdage, at den ekstra tid du brugte, var det hele værd.
Vil du gerne have mere krydrede kartofler, så kan du strø andre krydderier på sammen med den grove salt.